Metode simple pentru prevenirea hemoroizilor

Poate o sa ti se pare de necrezut dar cunosc cateva metode simple care te pot ajuta sa previi aparitia hemoroizilor. Secretul este sa bei mai multe lichide, sa ai o dieta bogata in fibre, sa faci exercitii fizice, plimbari si sa mentii o pozitie corecta a corpului. Redu timpul pe care il petreci stand jos, fa cat mai multe activitati fizice, imbunatateste-ti pozitia corpului, si incearca sa mai pierzi din greutate, in cazul in care aceasta este in exces. Toate aceste schimbari ale stilului de viata te pot ajuta sa previi aparitia hemoroizilor.
Mananca alimente bogate in fibre. Mananca fructe (citrice, mure, cirese, afine), legume si cereale. Aceste lucruri ajuta la reducerea constipatiei si a incordarii prin producerea unor scaune moi si mai usor de eliminat.
Bea multe lichide. Stii cata apa sau alte fluide ar trebui sa consumi zilnic? The National Research Council (NRC) din Statele Unite considera ca un barbat obisnuit – care arde in jur de 2900 calorii/zi – are nevoie de 2900 ml, sau aproximativ 12 cani, de apa zilnic. In schimb, femeile – care ard 2200 calorii zilnic – au nevoie de 2200ml, sau in jur de 9 cani, de apa zilnic. E bine de retinut ca si alimentele solide contin apa. Intr-o dieta normala, alimentele asigura 3-4 cani de apa in fiecare zi.
Incearca suplimentele alimentare bogate in fibre si fii sigur ca bei cel putin 8-10 pahare de apa sau alte fluide, altfel aceste suplimente pot cauza constipatia. Acestea te vor ajuta sa ai un scaun moale si regulat. Imbunatateste-ti dieta treptat cu fibre pentru e evita eventualele probleme gaze la stomac.
Evita perioadele lungi de stat jos. Daca chiar trebuie sa faci asta, nu folosi pe scaun acele pernute umflate cu aer. Acestea pot creste presiunea in venele din zona anusului.
Nu te incorda. Incordarea si tinutul respiratiei cand ai scaun, nu fac altceva decat sa creasca presiunea in venele rectului inferior.
Mergi la toaleta ori de cat ori simti nevoia. Daca te tii si astepti sa treaca “urgenta”, scaunul tau va devein mai uscat si implicit, mult mai greu de eliminat.
Remediile naturiste joaca si ele un rol important in prevenirea aparitiei hemoroizilor. Fie ca este vorba de ceaiuri, unguente din plante, sau supozitoare aceste remedii pot fi de ajutor, mai ales in cazuri genetice. Ceaiurile din plante precum castanul porcesc, frunze de vita de vie, vasc, urzici, nalba si coaja de stejar pot ameliora simptomele si pot preveni aparitia hemoroizilor. In plus, compresiile de aceste plante sunt de un mare ajutor in tratarea hemoroizilor externi, prin aplicarea direct ape zonele afectate.
Pe de alta parte, si aromoterapia joaca un rol important, alaturi de un stil de viata activ. Chiar daca exercitiile zilnice si orele de fitness nu sunt punctul tau forte, un stil de viata dinamic te va ajuta sa previi hemoroizii.
Hemoroizii sunt o afectiune foarte neplacuta, dar metodele de care v-am vorbit sunt bazate pe niste principii pe cat de simple, pe atat de eficiente, care promoveaza stilul de viata sanatos. Asadar, nu uita de puterea miraculoasa a plantelor si de dieta bogata in fibre, care te vor ajuta sa previi aparitia hemoroizilor, totodata te vor incuraja si indrepta spre o viata sanatoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu