Cauzele aparitiei hemorizilor

Constipatia este unul din factorii cauzali ai hemoroizilor, datorita faptului ca regiunea sfincterului face parte din aparatul digestiv. Dupa ce mâncarea iese din stomac, ea trece prin intestinul subtire si ajunge la intestinul gros. In intestinul gros, resturile de mâncare circula, scaunul se întareste ca urmare a absorbtiei apei continute în ea, si avanseaza prin contractia muschilor intestinali. Tranzitul intestinal al alimentelor de la înghitire pâna la iesire dureaza de la una pâna la trei zile. Întârzierea iesirii materiilor fecale are loc când intestinul gros functioneaza cu încetineala prea mare. In acest caz scaunul devine tare, iar persoana care sufera de constipatie trebuie sa exercite o presiune mai mare la emisiile scaunului. Presiunea aceasta cauzeaza intensificarea circulatiei sangvine în regiune, iar circulatia intensificata duce la obstructii în vasele de sânge, cu rezultatul cunoscut - aparitia hemoroizilor.

La aparitia sangerarilor si durerilor se recomanda un laxativ uleios urmat de 2-3 zile de repaus alimentar bogat in lichide.
Tratamentul alopat calmeaza doar puseele congestive; terapia naturista se adreseaza atat bolii de fond, cat si crizelor hemoroidale. Cazurile rezistente la terapia medicala, cu sangerari abundente si dilatatii mari, cu tromboza hemoroidala au sanctiune chirurgicala numai daca s-a incercat fara rezultat terapia naturista si alopata.

Scopul nu este, deci, de a distruge hemoroidul, ci repozitionarea acestuia in interiorul canalului anal, prin reducerea sa in dimensiune si atasarea la perete printr-o cicatrice fibroasa, ceea ce va anula prolapsul si implicit stagnarea sangelui, factorii determinanti in boala hemoroidala.

Aceste metode rezolva cauzele simptomelor, hemoroizii reluandu-si rolul lor fiziologic, oferind protectie impotriva agresiunilor mecanice si asigurand continenta de finete a gazelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu